Antreprenorii si companiile romanesti au la dispozitie o serie de programe de finantare, care vizeaza domenii precum tehnologia, dezvoltarea si inovarea, competivitatea economica, mediul de afaceri, comertul, educatia sau productia, dupa cum reiese din Ghidului de finantare pentru dezvoltarea si internationalizarea companiilor romanesti lansat de INACO - Initiativa pentru Competitivitate.

Ghidul, aflat la cea de-a saptea editie, prezinta 39 de oportunitati de finantare, cat si informatii si detalii utile pentru antreprenorii si companiile romanesti.

Domeniile de interes acoperite de acest Ghid sunt: extinderea productiei si dezvoltarea serviciilor; inovarea si CDI; avansul tehnologic; dezvoltarea resurselor umane; domeniul agricol, pomicol, vitivinicol; finantari din granturi SEE si Norvegiene; cultura si media; programe nationale multianuale puse la dispozitie prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat; alte tipuri de finantari disponibile identificate la acest moment.

Antreprenorii care isi doresc sa demareze o afacere sau sa-si extinda businessul pot opta pentru diverse programe sau scheme de finantare, in functie de domeniul de activitate.

Prin Programul Operational Regional 2014-2020, derulat de guvern si Uniunea Europeana, microintreprinderile pot obtine finantare intre 25.000 de euro si 200.000 de euro. Proiectul vizeaza circa 380 de firme si are o finantare totala de 77,4 milioane de euro. Atentie, insa, la conditiile de eligibilitate pentru o astfel de finantare!

Programul C-Voucher – Circularize Value Chains, derulat de Comisia Europeana, se adreseaza IMM-urilor din industria prelucratoare, agro-alimentara, textila, din domeniul sanatatii si al apei si isi propune sa acorde suport financiar pentru ca acestea sa faca tranzitia de la un model de afaceri liniar la unul circular.

Pentru cercetare, dezvoltare si inovare, antreprenorii au la dispozitie 7 astfel de proiecte de finantare, precum Schema de ajutor de stat Finantarea proiectelor CDI conform Programului Cresterea Competivitatii Economiei Romanesti prin Cercetare, Dezvoltare si Inovare prin care prin care Guvernul ofera ofera 250 milioane lei anual sau Programul Operational Competivitate 2014-2020, ap.1.1.1 - Mari infrastructuri de CD, proiecte pentru clusterele de inovare, cresterea capacitatii stiintifice din doemniile de specializare inteligenta si sanatate - derulat de Guvern si Uniunea Europeana, care va avea un buget total de 31,7 milioane euro (150 milioane lei), dintre care 26,9 milioane euro (127,5 milioane lei) fonduri europene FEDR si restul de la bugetul de stat.

“Ne propunem, ca de fiecare data, sa venim in sprijinul acestora cu o viziune de ansamblu asupra oportunitatilor de finantare nerambursabila europeana si nationala, structurat pe domenii de activitate, usor de parcurs de catre antreprneorii debutanti sau experimentati. Prin initiativa noastra de redactare si diseminare a acestui Ghid am urmarit sa contribuim, pe cat posibil, la diminuarea deficitului comercial – in crestere accelerata in Romania – si la cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene in acest cadru financiar, aflata pe ultima suta de metri in ciclul 2014-2020”, a declarat Andreea Paul, presedintele organizatiei neguvernamentale INACO – Initiativa pentru Competitivitate.

Toate detaliile despre fiecare proiect de finantare se regasesc in ghidul de finantare INACO, ce poate fi accesat AICI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri