Constructorul britanic de automobile sport McLaren Group Ltd. a decis să intre pe piaţa de încălţăminte sportivă în încercarea de a ajunge la mai mulţi consumatori prin parteneriate cu firmele de fashion şi streetwear, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Pentru debutul său pe piaţa articolelor de încălţăminte, McLaren a colaborat cu designerul de pantofi sport Athletic Propulsion Labs. Ediţia limitată de pantofi sport, denumită HySpeed, va veni în cinci culori şi va include elemente de design specifice pentru supercarurile McLaren. Responsabilii spun că proiectul a pornit de la zero şi a fost în faza de dezvoltare timp de doi ani.

La un preţ de 450 de dolari perechea, aceştia vor fi cei mai scumpi pantofi sport APL şi vor fi comercializaţi la magazinul său din Los Angeles precum şi de retaileri precum Net-A-Porter, Luisa Via Roma, Pedder Group şi Level Shoes.

Pantofii sport HySpeed reprezintă cea mai recentă tentativă a McLaren în domeniul de fashion prin vânzarea de haine şi accesorii care profită de imaginea mărcii de supercaruri. Anterior, constructorul auto a colaborat cu designeri precum Belstaff sau Rhude pentru colecţii de haine şi în prezent vinde ochelari de soare concepuţi în colaborare cu marca SunGod.

"Colaborările sunt lucrul pe care încercăm să îl facem, fie că este vorba de ochelari de soare, pantofi sport sau streetwear", a declarat directorul de marketing de la McLaren, Gareth Dunsmore, care adaugă că tot acest efort este destinat să asigure că producătorul de automobile rămâne "important din punct de vedere cultural".

În prezent, McLaren trece printr-o perioadă dificilă, în condiţiile în care cererea pentru supercaruri s-a redus din cauza pandemiei şi a întârzierilor apărute în lansarea pe piaţă a celui mai nou model, Artura. Luna trecută compania a reuşit să strângă 150 de milioane de la acţionari pentru a-şi acoperi necesităţile de lichiditate. Printre acţionarii McLaren se numără fondul de investiţii Ares Management Corp., fondul suveran de investiţii din Bahrein Mumtalakat şi fondul suveran din Arabia Saudită Public Investment Fund.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri