Într-o Românie care caută soluții pentru a trece mai ușor peste vârfurile de consum energetic și peste creșterea accelerată a prețului/mWh timp de doi ani la rând, lanţul de magazine Profi a decis să ia măsuri pentru economisirea de energie electrică, se arată într-un anunț venit din partea companiei. În România, Profi este rețeaua de retail cu cea mai mare acoperire geografică și cel mai mare angajator din sectorul privat.

FOTO: Cum arată panourile fotovoltaice deja instalate de Profi

Concret, Profi, retailerul controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, va instala panouri fotovoltaice în câteva dintre localitățile în care este prezent cu magazine, urmând ca ulterior și la alte unități să se adopte aceeași decizie. Pentru început, Profi va instala panouri fotovoltaice în localitățile Șag, Făget, Timișoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova, în cadrul unui program pilot ce urmează să fie apoi extins și către alte localități.

Cu efect pe termen mediu si lung, Profi desfășoară un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele sale din Șag, Făget, Timișoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova, și din alte localități. După ce vor fi analizate rezultatele diferitelor soluții, sistemul urmează să fie extins la un număr cât mai mare de magazine. În cadrul acestui pilot, capacitățile instalate variază între 50 KW și 110 KW, asigurând o producție anuală de circa 50 – 100 MWh și o contribuție verde de aproximativ 20%-25% din consumul de energie al magazinului. Pentru fiecare proiect această contribuție echivalează anual cu între 580 și 1300 de copaci care ar fi necesari ca sa-i absoarbă emisiile, sau în Kg de emisii de CO2 salvat, între 19 mii Kg și 40 mii Kg.

Dumitru Dragomir, Vice-președinte, Business Efficiency Director Profi

Un impact considerabil va fi resimțit și în urma limitării temperaturii din magazinele și sediile Profi, concomitent cu demararea unui plan de curățare și monitorizare a funcționării în condiții corespunzătoare a radiatoarelor și agregatelor de aer condiționat. Prin îmbunătățirea fluxului de aer ce trece prin radiatoare se reduce timpul de funcționare inutilă a compresoarelor acestor echipamente. Totodată, consumul de energie din magazinele Profi va fi redus semnificativ și prin optimizarea orelor de utilizare a echipamentelor care pregătesc alimente calde, ele fiind unele dintre cei mai mari consumatori de energie.

Citește și: Visual Fan lansează panoul solar industrial de 470 W

În actuala situație ne îndreptăm către soluțiile care să permită nu doar continuarea consecventă a strategiei de dezvoltare a rețelei noastre de magazine, ci și susținerea economiei românești în ansamblul ei într-un moment când resursele energetice trebuie utilizate cu maximă eficiență.

Gaetan Pacton, director general Profi

Cu peste 1600 de magazine in mai mult de 760 de localitati și circa 28000 de angajați, Profi este rețeaua de retail cu cea mai mare acoperire geografică și cel mai mare angajator din România.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri