Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea brandului Allview, anunță extinderea portofoliului Allview Industry prin lansarea panoului fotovoltaic monocristalin de 470 W. Acesta se poate personaliza într-un sistem de kit-uri fotovoltaice destinate uzului industrial.

Panoul fotovoltaic monocristalin dispune de putere de ieșire de 470 W și eficiență ridicată de conversie de 21,6%. Prin sistem de optimizare și protecție cu 3 diode bypass, se asigură funcționarea în parametrii ridicați a celorlalte panouri, chiar și în momentul în care o parte a acestuia este umbrită.

Modelul de 470 W este realizat cu o suprafață anti-reflex și anti-murdărie, ce asigură reducerea pierderilor de putere cauzate de murdărie și praf. Tehnologia Half-Cell asigură îmbunătățirea performanței și durabilității, este certificat pentru a rezista la încărcăturile mari de vânt și la condițiile climatice din țara noastră. De asemenea, dispune de o cutie de distribuție IP68, iar tensiunea maximă a sistemului este de DC 1.500 V. Panoul prezentă un coeficient de temperatură de -0,37%/grad Celsius și temperatura sa de funcționare variază de la -40°C la 85°C.

Dimensiunile noului panou fotovoltaic sunt identice cu cele ale panoului de 455 W și anume: 2.094 mm x 1.038 mm x 35 mm, cântărește 24,5 kg, este construit din sticlă temperată cu grosimea de 3,2 mm și are conținut scăzut de fier. Diferențele între cele două fiind legate de putere, cel nou având un surplus de 15 W și o eficiență de conversie de 21,6%.

Ne confruntăm cu o situație fără precedent pe piața energiei electrice, iar preocupările marilor consumatori din industrie legate de costurile ridicate ale acesteia sunt cât se poate de întemeiate. Într-o criză ca cea din prezent, o soluție sunt panourile fotovoltaice, o investiție cu rezultate dovedite, pe termen lung.

Lucian Peticilă – CEO Visual Fan S.A.

Cât durează montajul și cum poți deveni prosumator

Clienții pot achiziționa, pentru uzul industrial, sisteme fotovoltaice personalizate, care au în componență panouri fotovoltaice industriale de 470 W și toate elementele pentru punerea în funcțiune. Pentru sistemele fotovoltaice, termenul de montaj este în medie de 2 săptămâni, din momentul semnării contractului și se poate realiza, în orice județ al țării, de către echipele proprii sau de către echipele de instalare partenere specializate din domeniu.

Perioada necesară pentru clienții care doresc să devină prosumatori se încadrează între 45 și maxim 60 de zile de la momentul semnării contractului, până la momentul exportului de energie electrică în rețea.

Prin achiziția sistemelor fotovoltaice, clienții beneficiază de consultanță, proiectare, autorizare, instalare și monitorizare online în toată țara. Dispun de 25 de ani garanție pentru randament peste 80% și 12 ani garanție completă, iar pe baza proiectului tehnic cu simulare 365 de zile, se asigură cel mai mare randament. Panourile de 470 W se vor folosi pentru sistemele fotovoltaice destinate întreprinderilor mici și mijlocii.

În decursul celor 3 luni de la momentul lansării proiectului „Solar Energy”, compania Visual Fan a încheiat peste 150 de contracte, dintre care 10% reprezintă contracte corporate, oferind montaj pe întreg teritoriul țării. În România, la finalul anului trecut, erau peste 12.000 de prosumatori, adică de consumatori care produc energia electrică și sunt conectați la sistemul național, iar estimările autorităților arată că până la sfârșitul anului vor fi în jur de 30.000 de prosumatori. Targetul pe care compania Visual Fan îl vizează până la finalul anului 2022, reprezintă un procent de 6% din cota de piață de vânzare și montaj a sistemelor fotovoltaice pe ultimele 6 luni ale anului.

Cunoscând importanța implicării în protejarea mediului înconjurător, Visual Fan, prin strategia Green by Allview, își propune că în următoarea perioadă să distribuie sistemele fotovoltaice Allview și în afara României.

Sursa foto: Unsplash