31 Octombrie 2022

Metrorex va reamenaja spațiile adiacente staţiilor de metrou din Sectorul 6



Metrorex va colabora cu Ministerul Transporturilor și cu Primăria Sectorului 6 pentru a reamenja spațiile adiacente stațiilor de metrou.

Noi cai de acces modernizate sau reamenajarea zonelor adiacente stațiilor de metrou de pe rază sectorului 6 vor fi realizate datorită asocierii Metrorex și a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii cu Primăria Sectorului 6.

Consiliul de Administrație al Metrorex a avizat în ședința de astăzi, 31.10.2022, Protocolul de Asociere ce urmează a fi semnat de către părți. Acesta prevede crearea de noi cai de acces, modernizarea sau reamenajarea zonelor adiacente ale unor stații de metrou și alte tipuri de intervenții necesare în urmă elaborării documentațiilor tehnice, din zona administrativ-teritorială a Sectorului 6.

Finanțarea activităților de modernizare și reamenajare se va realiza din bugetul local al Sectorului 6 și/ sau alte surse legal constituite, după caz.
Metrorex va oferi asistență tehnică la elaborarea proiectelor tehnice și pe parcursul derulării lucrărilor.

După realizarea obiectului asocierii, nouă infrastructură dezvoltată care va fi aferentă stațiilor de metrou va intră în proprietatea statului și în concesiune către administratorii bunurilor vizate de protocol”, au transmis reprezentanții Metrorex printr-un comunicat de presă.



Citeste si