Comitetul de restructurare și transformare al Liberty Steel Group („Liberty”) anunță astăzi că Liberty a semnat un acord de principiu, conținând termenii principali ai unui Contract („Contractul”) de restructurare a datoriilor, ce urmează a fi încheiat cu reprezentanții principalilor creditori ai Greensill Capital (UK) Limited, Greensill Bank AG și Credit Suisse Asset Management (Switzerland) Limited („Creditorii”), un pas major în refinanțarea grupului Liberty.

Liberty și Greensill Bank, în calitate de creditori principali, sunt în proces de negociere a unui acord similar pentru restructurarea datoriilor companiilor producătoare de oțel Liberty din Europa.

Contractul va intra în vigoare doar după încheierea în formă scrisă și obținerea aprobărilor interne. Toate părțile vor colabora pentru a pregăti și semna Contractul, care oferă grupului Liberty platforma pentru o finanțare sustenabilă pe termen lung. În cadrul acestui acord, părțile au agreat să amâne cererile de lichidare a entităților Liberty.

Acordul îi va permite Liberty să avanseze în implementarea strategiei Greensteel și să indeplinească viziunea de lider al decarbonizării industriei oțelului, devenind neutru în emisii de carbon până în 2030.

„După câteva luni de negocieri, am ajuns la un acord de principiu care va asigura recuperarea sumelor Creditorilor și va reduce semnificativ gradul de îndatorare și nivelul de risc al Liberty. Acesta este un pas important înainte în restructurarea și transformarea noastră. În continuare, vom lucra în ritm alert cu Creditorii pentru a pregăti și semna Contractul”, a declarat Jeffrey Kabel, Chief Transformation Officer Liberty Steel Group.

Sursa foto: Liberty

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri