Casa Noastră, producătorul ușilor și ferestrelor QFort investește peste 20 milioane euro într-o nouă fabrică lângă Craiova, în județul Dolj, în care vor lucra peste 200 de angajați, se arată într-un comunicat remis redacției.

Noua unitate de producție face parte dintr-un plan de investiții mai amplu, ce vizează extinderea activității pe segmentul profilelor din aluminiu, valoarea totală a investiției depășind 20 milioane de euro. Pentru acest proiect, Casa Noastră a apelat la un ajutor de stat destinat investițiilor, reglementat de HG 807/2014, în valoare de peste 9 milioane euro, gestionat cu succes de echipa REI, grup de companii specializat în atragerea de finanțări nerambursabile, aflat în topul celor mai mari companii de consultanță de profil din România.

Acordul de finanțare pentru ajutorul de stat a fost obținut de Casa Noastră - QFort la începutul anului 2020, iar în ultimii doi ani s-au realizat investițiile în dezvoltarea halei și achiziția echipamentelor, fabrica urmând să își înceapă activitatea completă în cursul anului viitor, după ce în acest an producția s-a realizat doar parțial.

Situată în localitatea Pielești din județul Dolj, la 6 km de Municipiul Craiova, noua unitate de producție, specializată în fabricarea de tâmplărie din aluminiu, va genera peste 200 de noi locuri de muncă.

„Investiția, realizată și cu aportul unui ajutor de stat de circa 45% din valoarea totală a proiectului, ne va ajuta să ne poziționăm mult mai bine oferta de produse atât pe plan local, cât și la export, acolo unde suntem prezenți cu o parte importantă din producția noastră, pe piețe precum Italia, Franţa, Austria, Germania, Elveţia, Olanda, Belgia sau Spania”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Ștefan Cherciu, proprietarul Casa Noastră - QFort.

Potrivit datelor furnizate REI de către Neomar Consulting, companie specializată în elaborarea de studii de specialitate pe piața materialelor de construcții, piața de tâmplărie termoizolantă s-a ridicat la peste 900 milioane euro în 2021, fiind într-un trend continuu de creștere, 80% din vânzări reprezentând profilele PVC, în timp ce 20% - tâmplărie de aluminiu.

REI, grup de companii specializat în servicii de consultanță pentru atragerea de finanțări nerambursabile, cu peste 1.000 de proiecte intermediate cu succes, o echipă de peste 80 de specialiști în 13 birouri la nivel național, a depus, în ultimii ani, proiecte ce au totalizat peste 200 de milioane euro, investiții prin intermediul Schemei de finanțare reglementată de HG 807/2014.

Sursa foto: Casa Noastră

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri