Grupul Policolor - Orgachim a demarat extinderea fabricii de vopsele din București, un proiect în care va investi circa 2 milioane de euro, iar pentru acest an anticipează o cifră de afaceri de 90 milioane de euro.

Compania de construcții Masterbuild a fost desemnată antreprenor general al proiectului de extindere și va realiza construirea unui spațiu suplimentar de 1.000 de mp, adiționali celor 3.500 mp deja existenți, la fabrica Policolor din Bulevardul Timișoara din București.

Noul spațiu este destinat să găzduiască activități de producție ale Grupului. În prezent, la fabrica din România se desfășoară mai multe tipuri de acțiuni specifice industriei, precum producția de vopsele, emailuri și tencuieli pe baza de apă.

Extinderea răspunde unei nevoi de transformare organizațională, cu scopul de eficientizare și transformare a proceselor interne, pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților Grupului - proces demarat încă din 2021 și finalizat pentru organizația din România la finalul anului 2022.

Astfel, compania vizează creșterea și automatizarea capacității locale de producție, într-un context din ce în ce mai competitiv. Grupul Policolor mizează în 2023 pe o cifră de afaceri de peste 90 milioane de euro, în creștere față de nivelul realizat în 2022.

Prin noua investiție, care ste de 2 milioane de euro, fabrica Policolor va putea produce anual o cantitate cu până la 70% mai mare de vopsele și tencuieli decorative.

“Deși perioada pandemică și post-pandemică a reprezentat o provocare pentru majoritatea industriilor, multe dintre probleme datorându-se problemelor de supply chain și fluctuațiilor de prețuri, piața din România rămâne în continuare una foarte competitivă. Acesta este principalul motiv pentru care vedem extinderea și automatizarea fabricii de vopsele ca pe un demers natural pentru acoperirea cererii crescute de pe piața locală și satisfacerea nevoilor clienților noștri,” declara Irina Mandoiu, CEO Policolor-Orgachim.

„Ne onorează colaborarea cu un jucător cu o asemenea dinamică și ne dorim să vedem capacitățile de producție locale multiplicate și modernizate, acolo unde este cazul. Conform datelor INS, România înregistrează o creștere anuală a volumului lucrărilor de construcții, dinamica pe care o vedem și în piață, ceea ce este un semn bun pentru întreagă economie, declară Ștefan Vayna, CEO Masterbuild General Contractor & Property Developer.

Grupul Policolor-Orgachim este activ în domeniul producției și comercializării lacurilor și vopselelor (arhitecturale, auto și industriale), rășinilor și produselor chimice de specialitate. Compania românească Policolor S.A. și subsidiară să din Bulgaria – Orgachim AD, produc și comercializează vopsele în special în România și Bulgaria.

Grupul include de asemenea și compania Orgachim Resins, producător de rășini, și Ruse Chemicals, producător de anhidride, cu piețe de desfacere în Europa Centrală și Sud- Est, dar și în Asia. În acest moment, grupul este lider de piață în Bulgaria, cu o cota de peste 40% potrivit estimărilor interne, iar în România deține aproximativ 9% din piață, în contextul unui mediu local puternic competitiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri