Administratorul unui magazin şi al unei unităţi de alimentaţie publică din localitatea constănţeană Băneasa a fost amendat cu suma totală de 14.000 de lei, iar activitatea localului unde se prepara mâncare a fost suspendată, în urma mai multor nereguli constatate de comisarii Protecţiei Consumatorilor, scrie Agerpres.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa a informat printr-un comunicat de presă, că în urma unei reclamaţii înregistrate pe 2 martie, s-a desfăşurat o acţiune de control la SC C & D Construcţii Market SRL, cu punct de lucru în localitatea Băneasa din judeţ. Comisarii CJPC au constatat că aspectele sesizate, respectiv comercializarea produselor alimentare cu data limită de consum/data de minimă durabilitate depăşită, se confirmă.

Societatea comercială deţine şi o unitate de alimentaţie publică care a fost, de asemenea, verificată, constatându-se şi aici diverse nereguli.

"Drept urmare, echipa de control a aplicat operatorului economic mai multe sancţiuni:

  • amenzi contravenţionale în valoare de 14.000 lei;
  • un avertisment;
  • oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor neconforme;
  • oprirea temporară a prestării serviciului pentru unitatea de alimentaţie publică, până la remedierea deficienţelor.

Potrivit CJPC, în blocul alimentar al unităţii verificate au fost găsite o vitrină de refrigerare neigienizată, cu depuneri de rugină şi mucegai, în care se aflau depozitate produse alimentare ce puteau fi cu uşurinţă contaminate, precum şi lăzi de congelare neigienizate, cu depuneri de gheaţă şi reziduuri de natură incertă. Comisarii Protecţiei Consumatorilor au mai constatat că erau folosite anumite materii prime şi preparate semifinite fără elemente de identificare şi caracterizare, precum şi bureţi de vase din sârmă, nerecomandaţi pentru unităţile de alimentaţie publică.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri