Carrefour a anunțat semnarea unui acord cu Grupul Louis Delhaize ce presupune preluarea activităților Cora din România, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2400 de angajați.

Această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România, prin hipermarketurile și formatele de proximitate; acestea vor fi transformate ulterior în magazine ale brandului Carrefour și adaptate formatelor sale.

Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile abilitate în domeniul concurențial și se așteaptă a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.

În ultima perioadă apăruseră zvonuri despre această tranzacție, una dintre cele mai mari din România după 1989. Cora împlinea anul acesta două decenii de prezență pe piața din România și de un an avea un nou CEO.

Ce spune CEO-ul Carrefour România despre cumpărarea Cora

Compania Carrefour este determinată să-și continue creșterea pe piața locală. Această achiziție contribuie la rețeaua noastră cu două formate principale - hipermarketuri și magazine de proximitate. Prin acest proces vom adăuga 10 noi hipermarketuri pentru o acoperire națională cât mai bună. Îmi propun să asigur o tranziție cât mai bună pentru toate părțile implicate - de la noii noștri colegi, furnizori sau viitori clienți” a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Cora și Carrefour în România

Primul hipermarket Cora din România a fost deschis la 1 octombrie 2003, pe locul unde era fabrica de betoane Granitul, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro. Până la proaspăta preluare Carrefour, marca era deținută de grupul Louis Delhaize, ce are un număr de peste 30.000 de angajați la nivel european și a cărui cifră de afaceri a fost de peste 8 miliarde de euro în 2021.

De-a lungul timpului, cora a fost unul dintre puținii mari retaileri a căror profitabilitate a fluctuat destul de des.

Acesta a raportat, spre exemplu, în anul 2020 o cifră de afaceri netă în valoare de 1,62 miliarde de lei, cu 5,6% sub nivelul anului 2019.

Prin comparație, cifra de afaceri Carrefour a fost de peste 8 miliarde de lei în 2019, de la acel moment aceasta crescând anual, până la nivelul de peste 9 miliarde de lei în 2021.

Grupul Carrefour numără în prezent peste 400 de magazine în România, dintre care 43 hipermarketuri Carrefour, 118 Express integrate, 25 magazine în regim de franciză și 29 Supeco.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de tari, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa.

Sursa foto: Carrefour.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri