EraVault, un brand de ceasuri de lux, anunță lansarea primului magazin în România, ca urmare a unei investiții de peste 250.000 de euro. Magazinul este situat pe Calea Floreasca, numărul 218.

EraVault oferă servicii de vânzare, achiziție și consignație pentru ceasuri de lux, dar și consiliere de specialitate celor pasionați de această industrie de nișă.

„Piața din România este în plină dezvoltare, evoluție evidentă mai ales după pandemie, când prețurile au atins niveluri record și investitorii au început să devină interesați să cumpere ceasuri ca și asset-uri, nu doar ca și accesorii de lux. Unele ceasuri de lux au avut în ultimii ani creșteri de preț și de peste 100%, astfel că unii investitori au început să compare ceasurile de lux cu alte investiții pasive care de multe ori au randamente sub 10%. Ne așteptăm ca piața să continue să crească, însă nu va fi o surpriză să apară și corecții la nivelul prețurilor”, spune Alexandra Bran, Director de Comunicare EraVault.

EraVault ceasuri

EraVault ceasuri

Pot achiziționa exact modelul pe care și-l doresc, pe bază de comandă individuală, dacă produsul nu se află în oferta companiei. Toate ceasurile comercializate sunt însoțite de acte de proveniență și beneficiază de un an garanție.

Până la finalul lui 2024, compania vizează investiții de peste 1 milion de euro pentru dezvoltare.

Rolex, Patek Phillipe, Audemars Piguet și Richard Mille, cele mai apreciate branduri ale momentului

Conform specialiștilor din industrie, Rolex, Patek Phillipe, Audemars Piguet și Richard Mille sunt în prezent cele mai căutate branduri de lux, poziție confirmată de evoluția puternică a prețurilor din ultimii ani și listele de așteptare ce pot ajunge și la câțiva ani de zile. În România, cele mai vândute branduri sunt Rolex, Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Patek Philippe, Richard Mille și Cartier.

În ceea ce privește trendurile în design, se remarcă tot mai multe modele de ceasuri cu cadrane în culori vibrante, chiar și în cazul celor mai conservatoare branduri, cum ar fi Rolex Oyster Perpetual cu cadranul turcoaz sau Rolex Day-Date Puzzle.

Pe de altă parte rămân foarte apreciate modelele sport cu brățări integrate, precum Audemars Piguet Royal Oak, Patek Philippe Nautilus sau Vacheron Constantin Overseas.

Piața globală a bunurilor de lux a înregistrat o creștere de 19%–21% în 2022 față de anul precendent, conform celui mai recent raport al firmei de consultanță Bain & Coce

Potrivit celui mai recent raport al firmei de consultanță Bain & Co în parteneriat cu Fondazione Altagamma, Asociația Comercială a Producătorilor Italieni de produse de lux, în 2022 valoarea totală a vânzărilor cu amănuntul a pieței globale de lux a crescut cu 19%–21% față de anul precedent, ajungând la 1,38 trilioane EUR, și cu 8%–10% peste nivelurile din 2019.

Conform aceleiași surse, vânzările de ceasuri noi au crescut cu 22%-24% și au atins un nivel record de 52 de miliarde de euro în 2022, reflectând o cerere solidă pentru modelele de vârf de gamă și piesele emblematice, însă creșterea a fost limitată de disponibilitatea redusă a produselor. Vânzările de ceasuri la mâna a doua, estimate la încă 25-30 de miliarde de euro, au crescut rapid în 2022, alimentate de apetitul generațiilor Z și Y pentru oportunități de investiții și de revânzare, având în vedere stabilitatea considerabilă a categoriei în timpul crizelor. În ceea ce privește vânzările pe piața secundară, compania de consultanță LuxeConsult estimează o creștere a vânzărilor pe piața secundară de 3% în 2023 și 10% în 2024, înainte de a înregistra o rată medie de creștere anuală compusă de 12% din 2025 până în 2033.

Sursa foto: EraVault

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri