Compania germană are planuri de extindere a activităților R&D din România, printre care și deschiderea unui nou centru la Sibiu, cu focus pe software..

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Bosch România, Tobias Matter, care a precizat că noul birou de cercetare și dezvoltare va fi chiar în centrul orașului Sibiu. De asemenea, va fi extins și centrul din Cluj-Napoca.

La solicitarea wall-street.ro, Tobias Matter a declarat că ”avem o mare varietate de activități de dezvoltare, dar principala activitate de acest tip este în domeniul software. Deci focusul la Sibiu va fi pe software.”

După pandemie, oamenii nu mai sunt dispuși să se mute atât de mult, a adăugat Tobias Matter. ”E nevoie de noi idei, proiecte inovative. Uneori ideile îți vin acasă, chiar la duș, dar e nevoie să mergi mai departe, să faci următorul pas. De aceea vrem să construim mai aproape de oameni, ca să putem genera inovație made in Romania”.

La nivel național, Bosch a depășit pragul de 1.500 de angajați în R&D. Printre soluțiile software dezvoltate de compania germană în țara noastră, cele mai cunoscute sunt cele din zona automotive, dar și pentru optimizarea proceselor de producţie şi logistică.

”Avem o atenție deosebită la acele zone unde găsim competențe tehnice care ne trebuie pentru proiectele noastre”, a spus directorul general Mihai Boldijar. ”Deschidem acest nou punct nu pentru motivul că nu am găsi în Cluj, ci pentru că dorim să explorăm și competențele tehnice care le găsim în Sibiu, având în vedere faptul că avem deja o colaborare bună cu universitatea de acolo”.

Reprezentantul Bosch în România a dat de înțeles că ar putea urma o extindere și în alte orașe, după Sibiu.

Sursa foto: Bosch Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri