Vascar, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, a primit acreditarea de a exporta pateuri și conserve din carne de porc pe piaţa din Statele Unite în urma unui audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România. Mișcarea vine la scurt timp după ce Grupul Cris-Tim a fost acreditat pentru exportul salamului de Sibiu IGP pe piaţa din Statele Unite.

Auditul a avut ca scop stabilirea echivalenței între sistemul de inspecție a cărnii din România și cel din Statele Unite. Pe tot parcursul acestui proces, demarat în 2021, managementul companiei și echipa tehnică a fost în contact permanent cu ANSVSA, FSIS şi cu Serviciul de Inspecţie pentru Sănătatea Animalelor şi a Plantelor din cadrul Ministerului American al Agriculturii (USDA-APHIS).

„Ne bucurăm că după un efort susținut al autorităților și producătorilor locali, redeschiderea pieței Statelor Unite ale Americii a fost posibilă pentru produsele din carne din țara noastră. De altfel, produsele Vascar au fost prezente pe cele mai exigente piețe ale lumii (SUA, URSS, Germania și Franța) încă dinainte de 1989, când fabrica purta denumirea de Industria Cărnii Vaslui”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

Auditul a certificat că sistemul românesc de inspecţie a produselor din carne poate asigura controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei. Obţinerea acestei acreditări este rezultatul unui efort conjugat al companiei Vascar şi al altor producători din România, al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi al ambasadelor celor două ţări, SUA şi România.

În prezent, Vascar exportă produse marcă proprie în țări precum: Anglia, Italia, Spania, Germania, Franța dar și în alte țări din Europa și Africa. Exportul reprezintă un segment important pentru companie și managementul își propune să crească ponderea acestuia în cifra de afaceri.

În 2018, Vascar a lansat gama completă de produse 100% naturale, Alege Natural, fără E-uri, de la Moldova în Bucate. În această categorie, Vascar a adus și o noutate absolută, Produsele Rumenite, Alege Natural Fără E-uri, preparate printr-o procedură ce permite păstrarea proprietăților nutritive și asigurarea unui gust natural, savuros.

Sursa foto: Vascar

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri