Acţiunile Societăţii Naţionale Nuclearelectrica (SNN) şi ale One United Properties (ONE) vor fi incluse, începând cu data de 1 iunie 2023, în indicii MSCI Frontier IMI, cele două companii crescând, astfel, prezenţa României în aceşti indici la 11 companii, alături de Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Electrica, Medlife, OMV Petrom, Romgaz, Teraplast, Transelectrica şi Transgaz.

Potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), remis marţi AGERPRES, acţiunile SNN, companie listată pe Piaţa Reglementată a BVB din data de 4 noiembrie 2013, vor fi incluse în indicii MSCI Frontier Markets şi MSCI România din data de 1 iunie 2023.

SNN este una dintre primele două companii incluse în indicii FTSE Global All Cap, prin promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă în 2020, de către furnizorul de indici FTSE Russell.

Acţiunile companiei sunt incluse şi în BET, indicele principal al pieţei din România, precum şi în BET-TR, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN, BET-BK, BETPlus, BET-NG, respectiv ROTX.

La finalul zile de tranzacţionare din data de 30 mai, capitalizarea companiei era de 15,5 miliarde de lei.

ONE, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, este o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti din data de 12 iulie 2021. Acţiunile companiei vor fi incluse în indicii MSCI Frontier Markets Small Cap şi MSCI România Small Cap din data de 1 iunie 2023.

Acţiunile ONE sunt incluse şi în indicii FTSE Global All Cap dedicaţi Pieţelor Emergente încă din 22 noiembrie 2021. Acţiunile companiei sunt incluse şi în BET, indicele principal al pieţei din Romania, precum şi în indicii BET-TR, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN, BET-BK, BETPlus, respectiv ROTX.

Capitalizarea companiei la data de 30 mai 2023 este de 3,55 miliarde de lei.

MSCI este unul dintre liderii în furnizarea de indici de referinţă la nivel global.

În prezent, România este încadrată de MSCI ca Piaţă de Frontieră.

"Listarea la bursă a companiei Hidroelectrica - lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional - va creşte oportunitatea de promovare a României de către MSCI la statutul de Piaţă Emergentă.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri