MSCI a decis includerea actiunilor Electrica in indicele MSCI Frontier Markets. Includerea va fi implementata din 25 noiembrie 2014, potrivit anuntului oficial al companiei.

Electrica a fost listata in data de 4 iulie 2014, prin cea mai mare oferta publica intiala primara (IPO) derulata vreodata pe piata de capital din Romania (444 milioane euro), iar includerea in indicele MSCI Frontier Markets va amplifica vizibilitatea pietei locale si a actiunilor lichide in randul investitorilor globali, se mentioneaza intr-un raport al Bursei de Valori Bucuresti.

Inaintea revizuirii semestriale, indicele MSCI Frontier Markets includea patru companii din Romania: Banca Transilvania (TLV), BRD - Groupe Societe Generale (BRD), OMV Petrom (SNP) si Romgaz (SNG).

Actiuni ale unor companii din Romania sunt incluse, de asemenea, in indicii MSCI pentru piete de frontiera, precum indicele MSCI Frontier Markets IMI, care include si companii de talie mai redusa, si indicele MSCI Frontier Markets 100, care include o selectie de companii din indicele MSCI Frontier Markets IMI.

Inaintea revizuirii, indicele MSCI Frontier Markets IMI includea 7 companii, dintre care 4 cuprinse in indicele standard si alte 3 companii de talie mai redusa. Cele 3 companii de talie mai redusa sunt Nuclearelectrica (SNN), Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN).

Citeste si:
Electrica Serv donează 30.000 euro Institutului Naţional de Boli...
Electrica Serv donează 30.000...

De asemenea inaintea revizuirii, indicele MSCI Frontier Markets 100 includea 5 companii din Romania, dintre care patru cuprinse in indicele standard si una de talie mai redusa: Banca Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), BRD – Groupe Societe Generale (BRD) si Transgaz (TGN). Ponderea cumulata a companiilor din Romania in acest indice a fost de 2,90% in data de 6 noiembrie 2014. Comparativ cu noiembrie 2013, cand Romania era reprezentata doar de 3 companii, cu o pondere cumulata de 1,15%, cifrele din noiembrie 2014 arata pozitiv.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Băncile care nu te pun să ieși din casă în timpul pandemiei, dacă vrei un cont
Setari Cookie-uri