Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că liderii coaliției de guvernare au decis taxarea multinaționalelor care deși au cifre de afaceri de sute de milioane de euro, nu declară profit și scapă de plata impozitului de 16%.

Dacă măsurile discutate în Coaliție se vor aplica, companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro vor plăti, în continuare 16% impozit pe profit, dar nu mai puțin de 1% din cifra de afaceri.

În discuțiile care au avut loc luni, în Coaliție, liderii celor două partide, PSD și PNL, au decis măsurile fiscale cu care vor merge ministrul Finanțelor și premierul la Bruxelles pentru a le discuta cu Comisia Europeană. Ulterior, acestea vor fi adoptate de Guvern, urmând ca o parte dintre ele să se aplice din octombrie, iar restul din ianuarie. Intenția Guvernului este de a convinge Comisia Europeană că va reduce deficitul față de anul anterior, însă acesta va depăși ținta asumată în proiectul de buget.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri