TikTok a anunţat recent că va investi peste 12 miliarde de euro în următorii zece ani pentru a susţine Proiectul Clover în Europa, programul TikTok de securitate, conform unui comunicat al companiei citat de Agerpres.

"Peste 150 de milioane de oameni din Europa vin în fiecare lună pe TikTok ca să îşi exprime creativitatea, să înveţe lucruri noi, să îşi promoveze şi să îşi dezvolte afacerea sau, pur şi simplu, să se bucure de conţinutul distractiv de pe platformă. Acest număr înseamnă o responsabilitate foarte mare pentru TikTok, iar platforma lucrează constant pentru ca oamenii de pe TikTok să aibă încredere că datele lor se află în siguranţă", se menţionează în comunicat.

Anunţul privind această investiţie vine în urma finalizării primului pas în operarea centrului de date TikTok din regiunea Hamar din Norvegia. Prima dintre cele trei clădiri distincte ale centrului a fost predată săptămâna trecută, iar fiecare dintre aceste clădiri va stoca datele utilizatorilor TikTok din Europa.

TikTok va începe instalarea şi testarea serverelor în prima clădire, cu scopul de a iniţia migrarea datelor utilizatorilor până vara viitoare. Celelalte două clădiri ale centrului din Hamar urmează să fie predate în cea de-a doua jumătate a anului viitor, procesul de migrare a datelor utilizatorilor începând la finalul lui 2024. Odată cu finalizarea procesului, acesta va fi cel mai mare centru de date din Europa.

Investiţia de 12 miliarde de euro urmăreşte: operaţiunile centrului de date din Norvegia şi ale celorlalte două centre de date din Irlanda ale TikTok, care vor găzdui împreună datele utilizatorilor europeni; unul dintre cele două centre de date din Irlanda este deja operaţional şi a început procesul de stocare a datelor utilizatorilor mai devreme în acest an; munca alături de NCC Group, o companie independentă de securitate terţă care oferă supraveghere externă asupra abordării platformei, inclusiv prin auditarea şi verificarea controalelor şi protecţiilor privind datele, monitorizarea fluxurilor de date şi raportarea oricăror incidente; implementarea celor mai recente tehnologii de protecţie a confidenţialităţii pentru a consolida şi mai mult procesele TikTok deja complexe de protejare a datelor utilizatorilor.

Centrul de date din Norvegia urmăreşte atât noile standarde pe care le TikTok le setează în ceea ce priveşte securitatea datelor, cât şi angajamentul companiei privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2030.

Reducerea emisiilor şi operarea folosind 100% energie regenerabilă se numără printre angajamentele cheie privind acest obiectiv. Odată finalizat, centrul de date din Norvegia va deveni cel mai mare centru de co-locare din Europa care va funcţiona 100% pe baza energiei regenerabile şi cel mai eficient centru de date al TikTok, cu un PUE sub 1.2 (eficienţa utilizării energiei) şi va oferi totodată un potenţial enorm privind reciclarea căldurii.

Cea mai mare parte a energiei generate va fi transformată în căldură de temperatură joasă, ceea ce va permite utilizarea eficientă a energiei de două ori. Furnizorul terţ, Green Mountain, se implică activ în multiple industrii şi instituţii de cercetare pentru a identifica potenţiale proiecte şi iniţiative care să beneficieze de reutilizarea căldurii.

"Cu o bază de utilizatori în creştere şi peste 5.000 de angajaţi în regiune, Europa este extrem de importantă pentru TikTok. Investiţiile pe termen lung în tehnologii avansate, parteneriate relevante pentru industrie şi, nu în ultimul rând, în susţinerea comunităţii, vor continua ca parte a procesului continuu de a proteja siguranţa utilizatorilor TikTok şi a datelor acestora", se menţionează în comunicat.

Sursa foto: XanderSt / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri