Prima aeronavă wide-body a intrat oficial în flota companiei HiSky, odată cu aterizarea pe aeroportul Henri Coandă. Aeronava, care poartă numărul de înregistrare YR-KID, este singura de acest tip operată de o companie din România și a fost întâmpinată la București de tradiționalul salut al tunurilor de apă, pe calea de rulare a aeroportului. Odată cu recepționarea celui de-al optulea aparat de zbor din flotă, HiSky dobândește capabilitatea de a efectua zboruri regulate long curier și intră în galeria selectă a companiilor din Europa cu care pasagerii pot călători, fără escală, către orice continent.

Airbus A330-200 este unul dintre cele mai populare modele wide-body și se regăsește în flotele celor mai prestigioși operatori aerieni din lume. Cu o eficiență operațională în serviciu de 99.4%, și sistemul avansat de comandă fly-by-wire, aceasta aeronavă modernă și eficientă este apreciată, în principal, pentru fiabilitatea și performanțele sale, mai ales pentru călătorii de lungă durată. În versiunea aleasă de HiSky, aeronava este propulsată de două motoare puternice Rolls Royce Trent 772B și atinge o viteză de croazieră de 870 km/h, cu o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt.

Cu o lungime totală de 58,8 m și o anvergură de 60,3 m, A330-200 oferă un spațiu generos și în cabină, cu o configurație cu două culoare, care asigură un confort superior pasagerilor, chiar și pe distanțe lungi. Cabina este proiectată pentru a maximiza spațiul personal, oferind scaune mai largi și mai mult loc pentru picioare. Aeronava HiSky are o configurație cu două clase de servicii, business și economic, iar pasagerii care vor călători cu A330-200 se vor putea bucura, de asemenea de un sistem de entertainment la bord, cu ecrane individuale pentru care vor putea alege conținut dintr-o gamă largă de filme și muzică, precizează reprezentanții HiSky

„Atunci când stabilim strategia de extindere a flotei pornim de la capabilitatea de care avem nevoie, apoi alegem cea mai bună aeronavă, care îndeplinește criteriile de autonomie, eficiență, și, nu în ultimul rând, confort pentru pasageri. În urma tuturor analizelor, A330-200 a reieșit ca cea mai bună opțiune pentru zboruri long curier și ne bucurăm că am reușit, într-un timp foarte scurt, să aducem aeronava la București, pregătită să înceapă zborurile. Încheiem, în curând, un an extrem de productiv pentru echipa HiSky, cu recorduri de pasageri, o poziție sus în topul principalelor companii care operează în România, trei noi aeronave în flotă și un număr mare de destinații în program. Pentru 2024, aeronava wide body și autorizarea pentru zboruri către SUA conturează perspective cu atât mai interesante și abia așteptăm să le împărtășim cu pasagerii noștri.”, spune Iulian Scorpan, CEO HiSky

Destinațiile și programul zborurilor regulate pe care compania le va efectua cu noua aeronavă vor fi anunțate în perioada următoare.

Noul Airbus A330 este cea de-a opta aeronavă care intră în flota HiSky. Până în acest moment, compania aeriană a operat 7 aeronave Airbus din familia A320, respectiv o aeronavă A319, patru aeronave A320 și două A321 neo, de producție 2023.

Departamentul Transporturilor din SUA a acordat companiei HiSky Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, după parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de verificare și autorizare. Astfel, începând cu această dată, HiSky devine singura companie aeriană din România care deține dreptul de a opera zboruri regulate, de pasageri, din Europa, către orice destinație din Statele Unite ale Americii. După cu obținerea autorizării, HiSky se pregătește să lanseze primele curse directe peste ocean, cu plecare din România, după mai mult de 20 de ani.

Aeronava care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse pe această distanță, fără escală, este planificată să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă din București luni, 18 decembrie. Aparatul de zbor, Airbus A330, a fost vopsit în culorile companiei, la o bază de întreținere din Irlanda, și poartă înmatricularea YR-KID. Aceasta este prima aeronavă wide-body care intră în flota HiSky și singura de acest tip care va fi operată de o companie românească. Cu o configurație în două clase de servicii, business class și economic, dispune de o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt, adică poate acoperi, fără escală, distanțe de peste 13.400 km, precizează compania printr-un comunicat de presă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri