Grupul Bosch estimeaza o cifra de afaceri de 143 de milioane pentru anul 2007 in Romania, in crestere cu 23% fata de anul 2006, cand cifra de afaceri inregistrata a fost de 116 milioane de euro.
Grupul Bosch Romania a inregistrat in anul 2006 o cifra de afaceri de 116 milioane de euro, in crestere cu 27% fata de anul precedent. Pentru 2007, cifra de afaceri este estimata la 143 de milioane de euro.

“Cea mai semnificativa dezvoltare a fost inregistrata de domeniile scule electrice, termotehnica si echipamente si piese auto” a declarat Brigitte Eble, director General al companiei Robert Bosch si Reprezentanta a Grupului Bosch in Romania.

Grupul Bosch este in prezent lider de piata in Romania in domeniul sculelor electrice, cu un procent de 50%, tendinta care se confirma si la nivel european. Astfel Bosch Romania ocupa locul trei in Europa de Est dupa Rusia si Polonia, cu o rata de crestere anuala de peste 25%.

In domeniul produselor electrocasnice, BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH au reusit sa vanda peste un milion de aparate electrocasnice in Romania. In anul 2006 s-a inregistrat o crestere de 18% in conditiile in care piata era in regres. Pentru anul 2007 BSH Electrocasnice estimeaza o crestere a cifrei de afaceri intre 5% si 12%, pe diferite grupe de produse.

“Primele luni ale anului au fost foarte multumitoare. Dorim sa exploatam si mai bine potentialul pietei locale si sa dezvoltam puternic fiecare domeniu de activitate al concernului Bosch”, a adaugat
Numarul angajatilor grupului Bosch in Romania era de 200 la inceputul anului 2007, urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa se dubleze, mai ales datorita noii investitii realizate pentru fabrica de tehnica lineara de la Blaj.

Grupul Bosch este activ in Romania inca din anul 1994 si numara in prezent patru filiale in patru locatii.Grupul activeaza in domenii precum industria auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum si constructii, si in plus are un numar de 150 de angajati ai Compa Sibiu care produc stergatoare de parbriz pentru export.

La nivel international Grupul Bosch este cel mai important producator in domeniul tehnicii pentru autovehicule, al tehnicii industriale si cel al bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri. In anul 2006 a inregistrat o cifra de afaceri de 43,7 miliarde de euro. Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH si aproape 300 de filiale si reprezentante regionale in peste 50 de tari.
Bosch investeste annual peste trei miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si a inscris peste trei mii de patente la nivel mondial in anul 2006.

Capitalul social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de catre Fundatia Robert Bosch, ceea ce ii asigura independenta financiara, libertatea antreprenoriala precum si posibilitatea de a face investitii pe termen lung in vederea dezvoltarii unor servicii pentru asigurarea viitorului.

Concernul a fost infiintat la Sttutgart in 1886 de catre Robert Bosch sub numele de “Atelier de mecanica fina si inginerie elctrica”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri