Vodafone a confirmat vineri vânzarea afacerii sale din Italia către grupul elveţian Swisscom, într-o tranzacţie evaluată la opt miliarde de euro (8,70 miliarde de dolari), transmite DPA, conform Agerpres.

În ianuarie, operatorul britanic de telefonie a respins oferta grupului francez de telecomunicaţii Iliad SA de fuziune a afacerilor lor din Italia, precizând că ia în considerare alte opţiuni. Acum, Vodafone a încheiat un acord cu Swisscom, care voia să realizeze o fuziune între subsidiara sa italiană, numită Fastweb, cu Vodafone Italia.

Tranzacţia va crea al doilea cel mai mare operator de servicii în bandă largă din Italia, după liderul pieţei, TIM, cu o prezenţă importantă pe segmentul rentabil de afaceri şi lider în telefonia mobilă.

"Vodafone Italia şi Fastweb aduc împreună infrastructuri de vârf de telefonie fixă şi mobilă complementare, competenţe şi capacitatea de a crea un competitor important pe o piaţă cu oportunităţi ridicate de creştere", se arată în comunicatul Swisscom.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în primul trimestru din 2025 şi nu va fi necesar votul acţionarilor, a precizat grupul elveţian.

Vodafone caută să obţină numerar şi să-şi îmbunătăţească performanţele financiare vânzând părţi ale afacerii sale, inclusiv subsidiara sa din Spania, după ce anterior a încheiat acorduri pentru vânzarea operaţiunilor din Ungaria şi Ghana. De asemenea, afacerile sale din Marea Britanie vor fuziona cu Three UK pentru a crea cea mai mare reţea de telefonie mobilă a ţării, evaluată la 15 miliarde de lire sterline.

Vodafone a raportat o creştere de 4,7% a veniturilor din servicii în trimestrul trei din acest an fiscal, similară cu cea din precedentele trei luni, declinul mai redus din Spania ajutând la compensarea contribuţiei mai slabe din Germania, unde creşterea a încetinit de la 1,1% la 0,3%. Italia a fost piaţa cu cea mai dificilă evoluţie, veniturile din servicii au scăzut cu 1,3% în trimestrul trei, după un declin de 1% în precedentele trei luni.

Sursa foto: Dragoș Asaftei / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri