Se pare că niște probleme de ordin tehnic, dar care nu au legătură cu un atac cibernetic, au pus la pământ platformele McDonald's din mai multe țări, obligând mulți clienți să aștepte până ce lanțul american de fast-food găsește remediază situația. BBC relatează că platforma online are probleme atât în Europa, cât și în Asia și Australia.

Downdetector, o aplicație care monitorizează starea sistemelor IT și a site-urilor, a scos la iveală o problemă la aplicația din Marea Britanie a McDonald's în orele dimineții. Ulterior, în cascadă, mai mulți clienți din China, Suedia, dar și Australia sau Noua Zeelandă și-au arătat nemulțumirea pe rețelele sociale ca urmare a unor situații similare și în țările lor.

Problema nu afectează doar platformele online de comandă ale McDonald's, ci și operațiunile digitale din restaurantele in-person. Un client care se afla în Japonia a spus că a descoperit, cu stupoare, că într-un restaurant casierii nu primeau decât cash deoarece sistemul ar fi căzut. Aceeași situație a fost semnalată și în Germania, dar și în Austria, afectând și pe cei care au vrut să folosească drive-inurile.

McDonald's Japonia a recunoscut că se confruntă cu o problemă cibernetică, dar nu este clar dacă toate cele 3.000 de restaurante din rețeaua niponă sunt afectate. În plus, compania nu a explicat cum de problemele tehnice au fost semnalate de persoane de pe toate meridianele.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri