Dacă vreodată cetățenii de la marginea frontierei de est a Alianței NATO s-au întrebat cum arată echipamentele militare care le protejează stilul de viață, răspunsul îl pot vedea zilele acestea la BSDA, cea mai mare expoziție de tehnică militară din zona Europei de est, care are loc la Romaero între 22 și 24 mai.

Astfel, vizitatorii pot vedea, de la distanță, e adevărat, întrucât militarii americani nu permit accesul în apropiere, un F35 în "carne și oase", probabil cel mai scump avion de vânătoare realizat vreodată.

Pentru cei care vor să îl vadă și de mai aproape, însă, există chiar și un mock-up al avionului, unde doritorii se pot urca în cockpit. Mai mult, incredibilul motor Pratt & Whitney, conceput pentru a-i da avionului manevrabilitatea celebrului Harrier, după care și este inspirat F35 de altfel, este expus separat și trebuie spus că arată ca o mică uzină.

Pe lângă F35, vizitatorii pot vedea și alte echipamente militare ale momentului, cum ar fi elicopterul Apache, dar și unele aflate chiar "la lucru" în Ucraina: tancul american Abrams M1, sistemul antiaerian autopropulsat blindat german Gepard, apoi avionul F16, din care și România a cumpărat 20 de bucăți și care urmează, cel puțin teoretic, să-și facă intrarea pe câmpul de luptă din Ucraina.

De asemenea, este expusă și tehnică de luptă produsă în România, cum ar fi mașina de luptă pentru infanterie Jderul sau vehiculul de luptă blindat pe roți Piranha, a cărui producție, tot teoretic, ar urma să se facă în România, în baza colaborării dintre Uzina Mecanică București și General Dynamics European Land System-Mowag GmbH.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri