17 Septembrie 2007

Billa va inaugura 4 magazine noi in Romania pana la sfarsitul anului

Billa Romania, divizie a grupului german de retail Rewe, va continua anul acesta planurile de expansiune prin inaugurarea a patru magazine noi, cu o suprafata de aproximativ 500 metri patrati fiecare, relateaza NewsIn.

"Pana la sfarsitul anului vom mai deschide circa patru magazine noi cu un format standard care include o suprafata comerciala medie de 500 metri patrati fiecare, iar anul viitor intentionam sa inauguram zece magazine cu o suprafata extinsa de pana la 2.000 metri patrati, fiecare. Printre orasele vizate se numara Bucuresti, Slatina, Cluj, Sibiu si altele", a explicat directorul executiv al companiei, Marcel Haraszti.

Acesta a adaugat ca strategia de dezvoltare a companiei Billa Romania nu exclude posibilitatea achizitionarii de noi retele de supermarketuri, desi momentan nu exista nici o tranzactie concreta.

Billa Romania face parte din grupul german de retail Rewe care mai opereza la noi in tara si prin intermediul diviziilor Penny, XXL si Selgros. Toate aceste divizii au contribuit, in 2006, cu 25% din totalul vanzarilor de 3,84 miliarde euro inregistrate pe piata est europeana, potrivit rapoartelor financiare afisate de Rewe.

Grupul german de retail planuieste ca in 2007 sa deschida peste 550 de magazine noi in Europa, dintre care 300 vor fi localizate in Germania. De asemenea Rewe intentioneaza sa deschida anul acesta primul Selgros din Rusia si va continua sa-si dezvolte reteaua de supermarketuri Billa.

Rewe Holding International, asociatul unic al companiei Rewe Romania SRL, a aprobat, la sfarsitul lui martie, dechiderea a 20 de puncte de lucru noi, in mai multe localitati din tara. Rewe Romania isi va extinde reteaua de magazine in judetele Alba, Bacau, Mehedinti, Gorj, Harghita, Cluj( doua unitati), Hunedoara (trei unitati), Sibiu, Brasov, Maramures, Satu Mare (doua unitati), Covasna (doua unitati), Constanta (doua unitati) si Arges.



Citeste si