6 Octombrie 2009

Albalact si-a majorat detinerea la Raraul Campulung Moldovenesc



Albalact, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala a lactatelor, si-a majorat detinerea in cadrul Raraul Campulung Moldovenesc, producator achizitionat in 2008, pana la nivelul de 93,6%.
Albalact a participat la majorarea de capital social a societatii Raraul, in cadrul careia a subscris actiuni nou emise in valoare de 3.820.960 lei.

In toamna anului 2008, compania Albalact a achizitionat 77% din actiunile Raraul Campulung pentru a dezvolta productia de branzeturi traditionale romanesti. Pana la sfarsitul acestui an, Albalact va intra pe segmentul branzeturilor sub brandul Raraul.

Albalact Alba Iulia a raportat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 116 mil. lei, in crestere cu 30,6%, respectiv un profit de 2,81 mil. lei, triplu fata de perioada similara a anului trecut. Astfel, cifra de afaceri a companiei Albalact in prima jumatate a acestui an a atins valoarea de 116.270.109 lei, comparativ cu 89.030.950 lei, nivel raportat in primul semestru al anului 2008.

De asemenea, profitul operational obtinut in primul semestru din 2009 a crescut de aproape 3,5 ori (cu 247,8%), ajungand la 6.213.552 lei, de la 1.786.496 lei in aceeasi perioada a anului trecut.

In toamna anului trecut, Albalact a relocat intreaga productie de lactate in noua fabrica de la Oiejdea, care a presupus o investitie de peste 17 milioane de euro. La scurt timp, Albalact a achizitionat 77% din actiunile societatii Raraul SA Campulung Moldovenesc pentru intrarea pe categoria branzeturilor.

Anul acesta, Albalact a inceput sa functioneze cu capacitatile de productie extinse in ambele fabrici - Oiejdea si Raraul Campulung Moldovenesc.

Totodata, compania a deschis un centru logistic nou langa Bucuresti, cu o investitie de 3 milioane de euro si urmeaza sa incheie prima etapa de modernizare a fermei proprii din Vaidei (Hunedoara), proiect ce a necesitat o alta investitie de aproape 2 milioane de euro.

In toamna acestui an, Albalact a planificat finalizarea investitiilor si pentru fabrica Raraul Campulung Moldovenesc.

Compania a fost privatizata in anul 1999 si este listata la categoria a II-a Bursei de Valori Bucuresti. Albalact se afla in acest moment pe locul 4 in topul producatorilor de lactate din Romania si produce peste 60 de sortimente de lapte, iaurt, smantana, unt si branza sub marcile - Fulga, Zuzu si De Albalact.

Potrivit datelor MEMRB, Albalact este lider de piata pe segmentul laptelui proaspat pasteurizat cu laptele Zuzu si mai este lider de piata cu untul de masa Albalact. Cu smantana Albalact, compania ocupa locul doi pe acest segment. Laptele UHT Fulga a adus compania Albalact tot pe locul doi pe segmentul UHT.

Raraul a fost privatizata in anul 1994 intr-una din primele achizitii de tip MEBO (preluare de catre angajati si conducere) din industria romaneasca de lactate. Raraul este specializata in domeniul productiei de branzeturi, inclusiv produse traditionale tip cascaval, cas si urda, precum si in productia de lapte praf, unt si produse proaspete tip smantana, iaurt, lapte batut tip sana si lapte pentru consum, sub brandul omonim Raraul.



Citeste si