26 Mai 2010

Site-urile de joburi afiseaza cu 20% mai putine oferte in mai



Site-urile de recrutare afiseaza pentru luna in curs peste 22.200 de slujbe, cu 20% in scadere comparativ cu luna aprilie, cand companiile recrutau online pentru 28.000 de locuri de munca, potrivit datelor centralizate de motorul de cautare de locuri de munca Balaur.ro.
Dintre anunturi, 3.577, reprezentand 15,7% din numarul total, sunt duplicate conform sistemului de detectie a anunturilor Balaur.ro. Altfel spus, aproximativ 1 din 6 anunturi este o copie a unui anunt mai vechi de pe acelasi site sau de pe alte site de joburi.

Similar, numarul de oferte pentru strainatate a inregistrat un declin de 44,6% fara de luna precedenta, situandu-se sub pragul de 2.000 de anunturi.

Sectorul productie este singurul domeniu pentru care s-a inregistrat o crestere a numarului anunturilor (+16,5%). La polul opus se situeaza sectoarele MLM si Babysitting/Au pair, cu scaderi de 37,6%, respectiv 31,1%. De asemenea, domeniile marketing, sanatate, management, consultanta si vanzari au afisat scaderi ale numarului ofertelor peste media de13,9%.

Cele mai consistente salarii oferite pe site-urile de recrutare in luna mai se opresc la 4.000 de euro pentru un programator Java, 2.500 de euro pentru un inginer in constructii si instalatii si 2.000 de euro pentru farmacist, director economic, manager asigurari sau sef de santier.

Pentru romanii care aleg sa munceasca in afara tarii, cele mai importante venituri pot fi castigate de medici, care ar ridica lunar intre 7.000 si 8.000 de euro in Marea Britanie si Franta, in timp ce pentru un specialist in inginerie companiile straine ar da 5.000 de euro lunar in tari ca Olanda sau Abu Dhabi.

Balaur.ro fost intocmit pe un esantion de 22.271 joburi pana la 1 iunie2009, provenind din principalele 22 de site-uri cu oferte de joburi, cu un grad de reprezentativitate estimat la 73%.

Balaur.ro este un motor de cautare de joburi, un agregator al continutului a 22 de site-uri de recrutare din Romania, dezvoltat de o echipa de trei tineri antrepenori (Cristian Strat, Silviu Ganceanu, Mircea Pasoi), care au acumulat experienta ca ingineri software la Google si Microsoft.



Citeste si