2 August 2010

KAI investeste 5 mil. euro in Bulgaria ca sa sprijine cererea de faianta din Romania



Grupul bulgar KAI, activ in productia de placi ceramice (gresie si faianta), a investit cinci milioane de euro in marirea capacitatilor din Bulgaria, pentru a sustine si cresterea cererii din Romania.

“Aceasta investitie se adauga unui total 40 de milioane de euro, suma alocata in ultimii zece ani de grup, in vederea rentabilizarii productiei. Acest efort investitional a avut ca rezultat atingerea unui capacitati de productie de 18 milioane de metri patrati”, spune Catalin Rotaru, country manager KAI Romania.

Grupul bulgar a avut anul trecut o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro, vanzarile de pe piata romaneasca reprezentand 16% din businessul total.

“Anul acesta ponderea pietei din Romania a crescut semnificativ, pana la peste 25% din vanzarile grupului”, adauga Rotaru.

Reprezentantii grupului bulgar estimeaza ca afacerile vor stagna anul acesta la 50 de milioane de euro.

In conditiile in care ponderea de 25% a vanzarilor din Romania la nivel de grup se pastreaza pana la sfarsitul anului, afacerile KAI Romania se vor ridica la 12,5 milioane de euro in 2010.

La inceputul acestui an, KAI Romania si-a bugetat o crestere de 50% a afacerilor de pe piata locala, pana la 12 milioane de euro.

Grupul opereaza doua fabrici in Bulgaria, cu o capacitate totala de productie de 18,3 milioane de metri patrati. Bulgarii exporta peste jumatate din productia totala pe 19 piete europene.

Fondul de investitii Advent International detine 70% din Kai Group. Pe piata locala, Advent are diverse participatii in companii ca Ceramica Iasi sau Bengoss.



Citeste si