22 Februarie 2011

Consumul intern de GPL a crescut cu 115% in ultimii 5 ani



Consumul de gaz petrolier lichefiat (GPL) a inregistrat pe piata romaneasca o crestere de 115% in ultimii cinci ani, respectiv 12% in fiecare an.

Pe piata europeana, consumul de energie creste cu aproximativ 8% de la an la an, iar ritmul se va accelera dupa 2030, potrivit Asociatiei Europene GPL.

Specialistii din cadrul asociatiei estimeaza ca pana in 2030 GPL-ul isi va dubla cota de consum din totalul energiei consumate la nivel european.

"Tendinta ascendenta a pietei se reflecta si asupra furnizorilor de echipamente dedicate industriei de GPL", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Syscom 18.

Compania romaneasca Syscom 18 este unul dintre jucatorii de pe piata interna de automatizari industriale, care a lucrat cu mari companii de profil precum Petrom, Petrom GPL, Rafo Onesti si ButanGas.

Syscom 18 a finalizat in decembrie 2010 implementarea unui sistem de control pentru statia de stocare a ButanGas de la Contesti, judetul Dambovita. Investitia totala s-a cifrat la 16 milioane de euro.

Tot in 2010 Syscom 18 a produs, instalat si a pus in functiune doua skiduri fiscale de masura GPL, de mari dimensiuni, pentru Petrom.

Infiintata in 1991, Syscom 18 este distribuitor, producator si furnizor de servicii "la cheie", precum si integrator de sisteme. Compania deserveste 800 de clienti din Romania, Siria, Bulgaria, Kazakstan, Iordania, Ungaria si Iran.



Citeste si