Valoarea totala a proiectului este de peste 18 milioane lei, din care 17,65 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila.

La un an si jumatate de la lansarea proiectului, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, gradul de indeplinire a indicatorilor de performanta este in conformitate cu cel prevazut la inceputul programului.

Astfel, au fost publicate 6 studii in reviste ISI, aproximativ 260 de studii in reviste indexate in baze de date internationale, din care 30 in reviste din strainatate. De asemenea, cercetatorii au sustinut aproximativ 270 de comunicari stiintifice la conferinte organizate in Romania si 100 la conferinte din strainatate.

Cercetatorii sprijiniti si-au aprofundat cunoasterea in domeniul studiat si au colaborat cu cercetatori straini in cadrul celor 120 de luni de mobilitate externa desfasurate la universitati din Uniunea Europeana, majoritatea facand parte din TOP 500 la nivel mondial, precum University of Gothenburg, University of Reading, Charles University Prague, Vienna University of Technology, University of Barcelona, University of Nice Sophia Antipolis, University of Porto.