Zetta Univeristy în parteneriat cu Salem University, ambele din Virginia de Vest (SUA), își vor începe activitatea didactică anul viitor, la Timișoara, cu două două domenii academice: Tehnologia Informației (IT) și Business. Cursurile se vor întinde pe o perioadă de trei ani de zile iar studenții vor avea opțiunea de a-și finaliza studiile în SUA, diplomele urmând a fi recunoscute și asigurând un drept de lucru în SUA pe o perioadă de până la 3 ani.

Diplomele universitare vor fi recunoscute în Statele Unite ale Americii (SUA), precum și în Uniunea Europeană, cursanții având și opțiunea de definitivare a cursurilor în Virginia de Vest. De asemenea, absolvenții vor beneficia de drept de lucru în Statele Unite ale Americii pentru o perioadă de până la trei ani de zile, conform reglementărilor în vigoare.

Curricula pusă la dispoziția viitorilor studenți prevede două specializări, Tehnologia Informației (IT) și Business, fiind printre cele mai bine adaptate din România la cerințele actuale din piața muncii. Ciclul academic va fi împărțit în șase semestre, fiecare cu o durată de patru luni, iar modelul de învățământ va fi unul inovator pe plan local, fiind împărțit în module – cursanții vor studia câte cinci materii în fiecare semestru, patru dintre acestea urmând a fi studiate intensiv câte o lună.

O noutate este dată și de faptul că studenții de la specializarea IT vor putea să primească certificări după absolvirea fiecărui modul în parte. Curricula IT a fost de altfel concepută de către manageri care activează în domeniul IT&C, fiind adaptată la cerințele actuale din piața forței de muncă. Cursanții vor studia, printre altele, Programare (Java, JavaScript și Python), Software Design & Development și Project Management și Business Analytics.

Absolvenții vor avea și opțiunea unei specializări suplimentare la Salem University, în Virginia de Vest sau în Indianapolis, statul Indiana, în domenii precum Cybersecurity, Data Science și Enterprise Network Management.

Cursanții secției Business vor dobândi cunoștințe de bază în administrarea afacerilor, management, contabilitate, finanțe și management, competențe tehnice care le vor fi de folos într-o economie globalizată.

Zetta University din Statele Unite ale Americii (SUA), în parteneriat academic cu Salem University - Virginia de Vest, a închiriat o suprafață de 450 de metri pătrați în proiectul de birouri Vox Technology Park din Timișoara. Universitatea a închiriat cu opțiunea de extindere la 2.000 de metri pătrați până la finalul anului 2021.

”Atragerea unei universități într-un proiect de birouri reprezintă o noutate pentru piața imobiliară locală. Cursurile academice care se vor ține în cadrul Vox Technology Park vor ridica ștacheta în învățământul local și vor întări ideea de Technology Park, formulare care nu este doar o tehnică de marketing”, a declarat Virgil Tornoreanu, CEO Vox Property Group, dezvoltatorul și proprietarul proiectului de birouri.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri