Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in octombrie, ca serie ajustata, cu 2,2% fata de septembrie si cu 8,7% comparativ cu aceeasi luna din anul trecut, in timp ce afacerile din serviciile prestate populatiei s-au majorat cu 0,3% si respectiv cu 13,2%.

Ca serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in octombrie comparativ cu septembrie cu 6,4%, in timp ce serviciile de piata prestate populatiei au scazut cu 2,5%, conform datelor Insitutului National de Statistica, informeaza Mediafax.

Fata de aceeasi luna din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul auto a crescut in serie bruta cu 10,3%, iar cel pentru servicii cu 12,4%.

In perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2011, comparativ cu primele zece luni ale anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete s-a majorat cu 4,7% ca serie bruta si cu 6,1% ca serie ajustata.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta, cu 9,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 11%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a inregistrat in octombrie, comparativ cu luna precedenta, o crestere cu 6,4% ca serie bruta, datorata activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor (+17,8%), comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (+8,3%) si comertului cu autovehicule (+3,5%). Scaderi au fost inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-0,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie comparativ cu septembrie, a inregistrat o crestere cu 2,2%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna octombrie 2011 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 2,5%, provenita de la activitǎti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-15,1%), de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-9,1%), de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-6,9%) si de la serviciile provenite din alte activitati (-2,6%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+12,2%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+7,3%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna octombrie 2011 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere cu 0,3%.

Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o crestere cu 10,3%, datorata cresterilor inregistrate la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+20,5%), la comertul cu autovehicule (+11,9%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+5,2%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 8,3%.

Vezi aici cum a evoluat productia industriala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
INS: Afacerile din comert au crescut cu 7,1% in primele noua luni