Autoritatile locale fac presiuni asupra Finantelor pentru a primi mai multi bani de Craciun

Autoritatile publice locale, in special primarii PDL, au primit informatii ca deficitul bugetar se situeaza la sfarsitul lunii noiembrie la 2,95% din PIB si exercita presiuni asupra Ministerului Finantelor pentru a primi mai multi bani pe final de an, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Potrivit acestora, problema acestor cereri a fost prezentata de ministru premierului Emil Boc.

"Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a reclamat faptul ca autoritatile publice locale, in special cele ale PDL, au aflat ca deficitul bugetar se situeaza la finele lunii noiembrie la 2,95% din PIB si exercita presiuni pentru a primi mai multi bani pe final de an", au spus sursele.

In sedinta de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc a cerut conducerii Ministetului Finantelor sa nu accepte sub nicio forma depasirea plafonului de deficit bugetar de 4,4% din PIB stabilit pentru acest an, oricat de mari ar fi "nevoile unora sau altora", fara sa precizeze insa exact la ce riscuri se refera in acest sens.

"Atrag atentia Ministerului Finantelor ca deficitul bugetar nu se negociaza, ci se respecta. Nu acceptam sub nicio forma depasirea plafonului de 4,4% pentru acest an, oricat de mari ar fi nevoile unora sau altora", a spus Boc.

Pentru acest an, tinta de deficit bugetar a fost stabilita la maximum 4,4% din PIB.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri