Romania a incheiat anul trecut cu un deficit bugetar de pana la 4,4% din PIB, fiind in tinta stabilita cu institutiile financiare, dupa ce in decembrie statul a achitat o serie de arierate la recomandarea Fondului Monetar International (FMI) si a Comisiei Europene (CE), a declarat, intr-un interviu acordat wall-street.ro, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.
„Am incheiat 2011 cu un deficit de pana la 4,4% din PIB. In decembrie am platit o serie de arierate pe care daca nu le achitam erau o povara in 2012. In domeniul sanatatii am platit arierate de peste 1,4 miliarde lei. La agricultura s-au facut plati de peste 1,4 miliarde lei pentru subventiile acordate fermierilor. Am achitat foarte multe arierate din domeniul transporturilor. Am dat 450 milioane lei pentru investitii la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Sunt bani in economie care au produs locuri de munca si o crestere economica sustenabila. Problema arieratelor s-a rezolvat in proportie de 99%”, a precizat Ialomitianu.

Romania a inregistrat la finele lunii noiembrie a anului trecut un deficit bugetar de 2,98% din PIB. In 2010, guvernul a raportat un deficit de 6,51% din PIB, sub limita de 6,8% stabilita cu institutiile financiare internationale.

Citeste aici un amplu interviu acordat wall-street.ro cu ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri