Ministrul Afacerilor Europene a declarat ca in negocierile privind textul viitorului tratat interguvernamental a aparut o propunere care este sustinuta de Romania si care ar permite statelor cu o datorie externa sub limita impusa de UE sa aiba un nivel de deficit structural mai mare.
"Este una dintre propunerile care au fost facute si care este sustinuta de catre Romania. Deci, va confirm. Nu e propunerea Romaniei, dar este o propunere care a intervenit in discutiile privind propunerea de text si care este sustinuta de catre Romania. In momentul de fata, se discuta care este nivelul acela sub 60% (potrivit criteriilor de convergenta, datoria publica a unui stat trebuie sa fie de maximum 60% din PIB - n.r.). De exemplu, daca un stat membru se afla cu mult sub nivelul datoriei, sub 40%, atunci problema deficitului structural e ca el va putea fi crescut de la 0,5 la 1%", a declarat Leonard Orban, potrivit Mediafax.

El a atras atentia insa ca negocierile sunt in plina desfasurare.

"Sunt negocieri in plina desfasurare. Calendarul negocierilor este urmatorul: se doreste sa se avanseze foarte mult, astfel incat in 23 ianuarie sa aiba loc o discutie a ministrilor de finante cu privire la o propunere de text. Dupa aceea, un text imbunatatit va fi discutat la nivelul sefilor de stat si de guvern din statele membre la reuniunea informala a Consiliului European din 30 ianuarie si se doreste ca tratatul sau acordul sa fie semnat nu mai tarziu de 1 martie anul acesta", a mai spus Leonard Orban.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri