Datele privind executia bugetara pe 2011 arata ca acele taxe si impozite pe care le platesc de regula intreprinzatorii au insumat 17,6 miliarde de euro, fata de 17,4 miliarde de euro in 2011. Asta inseamna ca, anul trecut, oamenii de afaceri si angajatorii au platit taxe si impozite intr-un ritm infernal: peste 48 de milioane de euro pe zi, potrivit calculelor Golden Mind&Spirit.
Veniturile bugetare din impozitul pe profit si pe castigurile de capital platite de oamenii de afaceri au insumat 10,3 miliarde de lei, adica 2,6 miliarde euro. Asta inseamna ca intreprinzatorii au platit la stat peste 7 milioane de euro in fiecare zi din cele 365 ale anului trecut, numai la aceasta categorie.

De asemenea, contributiile de asigurari sociale platite de angajatori au insumat 5,3 miliarde de euro, adica 14,7 milioane de euro pe zi. In 2010, ei platisera 13,3 milioane de euro pe zi, adica 4,8 miliarde de euro in intregul an, se mai arata in comunicatul Golden Mind&Spirit.

In cazul autorizatiilor si taxelor de utilizare a bunurilor, care au insumat, potrivit executiei bugetare comunicate de Finante, 5,1 miliarde de euro in 2011, putem spune ca intreprinzatorii au platit 14 milioane de euro pe zi numai la aceasta categorie fiscala. In 2010, platisera ceva mai mult, respectiv 16,1 milioane de euro pe zi (5,8 miliarde de euro in intregul an).

"Desigur, taxele si impozitele nu se platesc zilnic, dar noi am realizat aceste calcule pentru a evidentia rolul esential pe care il au oamenii de afaceri in realizarea veniturilor statului, pe langa calitatea lor de angajatori ai celor peste trei milioane de salariati din sectorul privat", se noteaza in comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri