Veniturile bugetare din impozitul pe profit si pe castigurile de capital platite de oamenii de afaceri au insumat 10,3 miliarde de lei, adica 2,6 miliarde euro. Asta inseamna ca intreprinzatorii au platit la stat peste 7 milioane de euro in fiecare zi din cele 365 ale anului trecut, numai la aceasta categorie.

De asemenea, contributiile de asigurari sociale platite de angajatori au insumat 5,3 miliarde de euro, adica 14,7 milioane de euro pe zi. In 2010, ei platisera 13,3 milioane de euro pe zi, adica 4,8 miliarde de euro in intregul an, se mai arata in comunicatul Golden Mind&Spirit.

In cazul autorizatiilor si taxelor de utilizare a bunurilor, care au insumat, potrivit executiei bugetare comunicate de Finante, 5,1 miliarde de euro in 2011, putem spune ca intreprinzatorii au platit 14 milioane de euro pe zi numai la aceasta categorie fiscala. In 2010, platisera ceva mai mult, respectiv 16,1 milioane de euro pe zi (5,8 miliarde de euro in intregul an).

"Desigur, taxele si impozitele nu se platesc zilnic, dar noi am realizat aceste calcule pentru a evidentia rolul esential pe care il au oamenii de afaceri in realizarea veniturilor statului, pe langa calitatea lor de angajatori ai celor peste trei milioane de salariati din sectorul privat", se noteaza in comunicat.