"Au existat critici in presa privind asa-numita petrecere de saptamana trecuta. Dati-mi voie sa clarific: duminica trecuta, dupa o sesiune de lucru la centrul BNR de la Sinaia, am fost invitat alaturi de staff si colegi la o masa sponsorizata de Ministerul Finantelor si Banca Nationala, la un restaurant cu mancare traditionala romaneasca si muzica traditionala romaneasca, pentru a intelege mai bine cultura locala si Romania", a aratat Franks, potrivit Mediafax.

Oficialul a afirmat ca purtarea sa a fost conforma cu statutul de functionar al FMI si nu are ce sa-si reproseze.

"Sunt o persoana religioasa, sunt mormon. Nu fumez, nu beau alcool, nici cafea, nu-mi permit un comportament imoral. Am constiinta curata. Le-as cere celor care m-au acuzat sa se intrebe daca pot spune acelasi lucru", a declarat seful misiunii FMI in Romania.

Un post de televiziune a difuzat imagini de la petrecerea respectiva in care Franks dansa alaturi de mai multi invitati pe muzica traditionala romaneasca.

Citeste si:

Presa a comentat in abundenta imaginile si evenimentul, Franks fiind criticat pentru un comportament considerat de unii comentatori drept inadecvat pentru un oficial aflat in pozitia sa.

FOARTE UTIL: Delegatia FMI, BM si CE, la final de vizita in Romania. Vezi cele mai importante declaratii