"Voi acorda o mare importanta mediului de afaceri. Solutiile viabile vor fi rezultatul dialogului cu patronatele, sindicatele, mediul academic si specialistii in domeniu. Impreuna cu Ministerul Afacerilor Externe vreau sa derulez un plan de expunere conjugata a investitiilor romanesti. Vreau sa simplific legislatia, dezvoltarea de noi capacitati industriale inclusiv prin exploatarea de noi resurse pe teritoriul Romaniei", a afirmat Bode.

Bode a adaugat ca va acorda o mare atentie transparentei si comunicarii, precum si privatizarii unor companii de stat si numirii de manageri profesionisti la companiile de stat.

"Constientizez importanta acestui minister in dezvoltarea economica a Romaniei, a cresterii venitului si standardului de viata al romanilor", a mai spus el.

Ungureanu: Ministrii Economiei si Finantelor trebuie sa colaboreze, vor fi ori amandoi, ori niciunul

Citeste si:

Guvernul se va concentra in acest an asupra finalizarii proceselor de privatizare in curs, iar ministrul Economiei va trebui sa colaboreze permanent cu cel al Finantelor, acestia fiind deja anuntati ca sunt obligati sa pastreze o astfel de relatie de colaborare, a afirmat premierul Mihai Ungureanu.

"In intalnirea noastra de aseara, pe ministrul Economiei si pe ministrul Finantelor i-am pus impreuna si le-am zis : «De acum inainte, ori amandoi, ori niciunul». E doar o mica diferenta de inaltime intre ei, in rest e bine", a spus, vineri, Ungureanu, prezent la ceremonia de instalare a noului ministru al Economiei, Lucian Bode.

Premierul a aratat totodata ca procedurile de numire a unui manager privat la companiile de stat vor fi incheiate in perioada imediat urmatoare.

Ungureanu a dezvaluit totodata ca intre el si fostul ministru de resort Ion Airton exista o prietenie "interesanta", ei mergand impreuna la Festivalul de Teatru de la Sibiu.