Ministerul Agriculturii lucreaza la proiectul infiintarii unei banci funciare care sa aiba drept de preemptiune la cumpararea terenurilor agricole, ajutand astfel la comasarea lor, a declarat la un seminar ministrul de resort, Stelian Fuia, informeaza Mediafax.

"Ce putem face in continuare -si avem o astfel de discutie- este infiintarea unei banci funciare care sa se ocupe de comasarea terenurilor si care sa aiba un drept de preemtiune la comasarea terenurilor pe care persoanele fizice vor sa le vanda. E singura cale de a incerca nu sa blocam, dar sa mentinem in continuare terenul intr-o apartenenta nationala si sa facem in primul rand comasare", a afirmat Fuia.

El nu a precizat cat ar costa infiintarea si administrarea unei asemenea banci.

Fuia a adaugat ca a discutat acest proiect si la o intalnire cu parlamentarii germani, precum si cu ambasadorul Olandei la Bucuresti. "Eu astept din Olanda si din Germania know-how pe aceasta tema", a incheiat ministrul.

Infiintarea unei banci funciare este o idee vehiculata si anii trecuti.

Astfel, in 2011 oficialii Ministerului Agriculturii anuntau ca Agentia Domeniilor Statului ar putea fi reorganizata sub forma unei banci funciare care sa poata cumpara terenuri, pe care sa le comaseze, si apoi sa le arendeze sau sa le vanda.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Florin Cîțu: Menținerea ratingului de țară arată încrederea în guvernul român
Setari Cookie-uri