Companiile care vor forma Complexul Energetic Oltenia au in derulare investitii totale de aproximativ un miliard de euro, din care jumatate reprezinta obligatii de conformare la normele europene de mediu, iar 300 milioane euro sunt alocati activitatilor miniere, scrie Mediafax.

Noua societate va fi formata din Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia Targu-Jiu.

Toate companiile care vor forma Complexul Energetic Oltenia sunt controlate de stat, prin Ministerul Economiei.

Complexul Energetic Oltenia va fi format prin fuziunea celor patru companii, operatiune care a fost aprobata miercuri si va fi realizata in luna mai. Sediul noii companii a fost stabilit la in cadrul Complexului Energetic Turceni, judetul Gorj.

"Consiliile de Administratie ale societatilor implicate asigura infiintarea si functionarea Complexului Energetic Oltenia incepand din luna mai 2012", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

In comunicat se mai arata ca infiintarea societatii va contribui, printre altele, la consolidarea securitatii energetice a Romaniei si realizarea pe termen mediu de noi capacitati de productie a energiei pe baza de lignit.

Crearea noii societati a fost aprobata in luna februarie de Consiliul Concurentei.

Pe langa aceasta societate, Guvernul intentioneaza forme o alta companie, denumita Complexul Energetic Hunedoara, din care vor face parte termocentralele Paroseni si Mintia si minele considerate viabile ale Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Cele doua companii energetice nou create vor fi privatizate pana la sfarsitul acestui an, conform calendarului convenit de autoritati cu Fondul Monetar International.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Seful CC: Anul acesta finalizam investigatia pe industria lemnului
Setari Cookie-uri