Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca va trimite corpul de control al ministrului sa verifice toate contractele incheiate de companiile din subordine si a avertizat companiile energetice de stat "sa nu se joace".
"Incepem o actiune de curatire a costurilor, cei din energie sa nu se joace. (...) Corpul de control al ministrului va lua fiecare companie, sa fie clar. (...). Ieri am trimis corpul de control la Hidroelectrica", a afirmat Nita, citat de Mediafax.

Nita a adaugat ca din 2007 pana in prezent niciun ministru al Economiei nu a trimis corpul de control la Hidroelectrica.

In 2007 ministru al Economiei era actual detinator al portofoliului, Varujan Vosganian.

Intrebat de ziaristi daca a discutat pe acest subiect cu Vosganian, Nita a raspuns negativ si a aratat ca nu are nevoie de aprobarea acestuia pentru a trimite corpul de control.

El a dat cateva exemple de nereguli la companiile de stat.

"Complexul Energetic Oltenia a avut inchiriate anul trecut 58 masini, ca Audi, Mercedes, Hyundai, cu sofer cu tot. Costurile erau 27 miliarde lei vechi pe an. La Hidroelectrica aveau 77 de masini cumparate, duse ca aport de capital la Hidroservuri, care le reinchiriau catre Hidroelectrica, afacere de 4 milioane euro pe an. Asta pana la insolventa. La o filiala Hidroserv un Passat era inchiriat la Hidroelectrica cu 48.000 euro. Sa vedeti cum s-au dus banii aiurea", a adaugat Nita.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in iunie 2012.

Ministrul delegat pentru Energie a afirmat ca miercuri a inceput discutii cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru continuarea finantarii investitiilor termocentralei Turceni, negocieri estimate sa se incheie in martie.

"Ne gandim foarte serios la retehnologizare, la scaderea preturilor de cost. Aviz amatorilor celor din energie sa nu se joace", a mai spus Nita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri