"Daca nu suntem acolo unde ar trebui sa fim este si din cauza reticentei sistemului bancar in a finanta agricultura. Politica bancara se opreste la iesirea din oras", a spus ministrul.

El a afirmat ca agricultura este un sector care a functionat in plina criza economica.

"Eu sunt de acord ca astazi este mult mai usor sa imprumuti statul decat sa finantezi investitiile in agricultura", a aratat Fuia.

Ministrul a mai spus ca este clar ca fermierii romani se imprumuta la costuri mult mai mari, cu dobanzi mai mari fata de cei din vestul Europei.

Citeste si:

Si in urma cu circa doua saptamani Fuia a criticat activitatea institutiilor de credit, spunand ca unele banci vand scrisorile de confort pentru proiectele europene.

Scrisorile de confort pentru atragerea de fonduri europene se obtin prea usor si chiar sunt unele banci care vand aceste documente agricultorilor, iar Ministerul Agriculturii nu va mai accepta scrisori de confort din partea tuturor institutiilor de credit, a spus atunci Fuia.

Printr-o scrisoare de confort, un creditor isi exprima intentia de a pune la dispozitia companiei fondurile necesare sustinerii proiectului, cu conditia acceptarii acestuia de catre autoritatea de management responsabila cu gestionarea finantarilor europene.

Sursa Foto Fuia.ro