Scopul contractului este revizuirea studiului de fezabilitate, elaborarea sau revizuirea/actualizarea proiectelor de relocare/protejare utilitati, precum si acordarea de asistenta CNADNR in vederea intocmirii aplicatiei de finantare si a elaborarii documentatiei de atribuire pentru contractul de proiectare/executie, informeaza CNADNR.

Valorea estimata a contractului este de 61,39 milioane de lei lei fara TVA, iar durata preconizata este de 10 luni. Revizuirea studiului de fezabilitate este finantata din fonduri europene nerambursabile (85%) si de la bugetul de stat. Termenul limita de depunere a ofertelor este 6 iunie 2012.

Studiul actual de fezabilitate a fost realizat de compania de proiectare si consultanta IPTANA.

Citeste si:

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat in luna februarie ca Guvernul a renuntat la ideea construirii autostrazii Sibiu-Pitesti prin parteneriat public-privat si ca proiectul ar putea fi finantat din fondurile UE alocate Romaniei pentru transport in perioada 2014-2020.

Autostrada Sibiu-Pitesti este singurul tronson al Coridorului IV pan-european de transport pentru care sursa de finantare nu a fost stabilita. In Romania, coridorul urmeaza traseul Nadlac-Arad-Deva-Orastie-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Fetesti-Constanta.