Preturile productiei industriale pe total piata interna si piata externa au crescut in februarie cu 0,8% fata de luna anterioara si cu 5,9% comparativ cu februarie 2011, a anuntat Institutul National de Statistica (INS), informeaza Mediafax.

Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna au urcat fata de prima luna a anului in curs cu 0,6%, iar in ceea ce priveste piata externa indicatorul a fost mai mare cu 1,1%.t
Pe sectoare de activitate s-au inregistrat cresteri in industria prelucratoare (1%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,5%) si la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (0,2%). In industria extractiva preturile au scazut cu 1,3%, se arata intr-un comunicat al INS.

Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi in industria energetica (1,9%), industria bunurilor de uz curent (0,5%) si industria bunurilor intermediare (0,3%). In industria bunurilor de capital s-a inregistrat o scadere de 0,1%.

Fata de februarie 2011 au avut loc majorari de preturi la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (31,4%), in industria prelucratoare (6%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (5%) si in industria extractiva (2,3%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria energetica (11,3%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+4,9%), industria bunurilor de capital (3,3%), industria bunurilor intermediare (2,9%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (1,5%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cati bani cheltuiesc turistii straini in Romania