Romania intentioneaza sa dezvolte relatiile economice cu China, dupa ce anul trecut ritmul de crestere a exporturilor romanesti l-a depasit pe cel al importurilor, a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu, citat de Mediafax.

"Romania a atras in ultimele doua decenii investitii straine directe de peste 53 miliarde euro, iar in actuala conjunctura economica, caracterzizata prin incertitudini si dificultati economice, diversificarea schimburilor comerciale si a paletei de investitori, inclusiv cu emergenta tot mai pronuntata a unor mari puteri economice, constituie o prioritate a Guvernului. In acest sens, luam ca exemplu schimburile comerciale cu China", a spus Ungureanu, la o conferinta economica privind relatiile economice dintre Romania si China.

El a aratat ca relatiile bilaterale intre Romania si China au consemnat in 2011 fata de 2010 o crestere de 36,27% a exporturilor romanesti si de 8,24% a importurilor, valoarea totala a schimburilor comerciale ridicandu-se la 4,2 miliarde dolari.

In discursul sustinut la conferinta, premierul a mai aratat ca, in pofida situatiei economice "complexe", Romania a reusit prin masuri de reforma economica uneori dureroase sa stopeze scaderea economica si sa reia cresterea, cu un ritm de aproape 2,5% in 2011 si un ritm estimat pentru acest an de 1,5-2%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romania gazduieste un forum important: premierul chinez, la Bucuresti