Romania intentioneaza sa dezvolte relatiile economice cu China, dupa ce anul trecut ritmul de crestere a exporturilor romanesti l-a depasit pe cel al importurilor, a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu, citat de Mediafax.
"Romania a atras in ultimele doua decenii investitii straine directe de peste 53 miliarde euro, iar in actuala conjunctura economica, caracterzizata prin incertitudini si dificultati economice, diversificarea schimburilor comerciale si a paletei de investitori, inclusiv cu emergenta tot mai pronuntata a unor mari puteri economice, constituie o prioritate a Guvernului. In acest sens, luam ca exemplu schimburile comerciale cu China", a spus Ungureanu, la o conferinta economica privind relatiile economice dintre Romania si China.

El a aratat ca relatiile bilaterale intre Romania si China au consemnat in 2011 fata de 2010 o crestere de 36,27% a exporturilor romanesti si de 8,24% a importurilor, valoarea totala a schimburilor comerciale ridicandu-se la 4,2 miliarde dolari.

In discursul sustinut la conferinta, premierul a mai aratat ca, in pofida situatiei economice "complexe", Romania a reusit prin masuri de reforma economica uneori dureroase sa stopeze scaderea economica si sa reia cresterea, cu un ritm de aproape 2,5% in 2011 si un ritm estimat pentru acest an de 1,5-2%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri