Evolutia a fost determinata de cresterea inregistrata de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (de 8,1%, serie bruta, 9,2% ajustat). Industria extractiva si cea prelucratoare au scazut cu 1,9%, respectiv cu 1%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (5,3%) si industria energetica (5,2%). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 7%, cea a bunurilor de folosinta indelungata cu 4,5%, iar industria bunurilor de uz curent cu 1,5%.

In februarie 2012, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 2,4%, ca urmare a cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industriei prelucratoare cu 6,5%, respectiv cu 2,8%. Industria extractiva a scazut cu 13,7%, conform unui comunicat INS.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de folosinta indelungata (10,2%), industria bunurilor de uz curent (6,7%), industria bunurilor de capital (4,7%) si industria energetica (0,5%). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 2,1%.

Citeste si:

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1,4% fata de luna precedenta, din cauza scaderii industriei extractive (7,5%) si industriei prelucratoare (2,3%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 14,9%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria energetica (7,4%) si in industria bunurilor de uz curent (0,2%). Industria bunurilor de folosinta indelungata a ramas la acelasi nivel, iar industria bunurilor intermediare si industria bunurilor de capital au scazut cu 5,5%, respectiv cu 1%.

In luna februarie 2012, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 1,2%, ca urmare a scaderii industriei extractive (9,1%) si industriei prelucratoare (3,3%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 15,6%.

Pe marile grupe industriale, industria energetica si industria bunurilor de capital au crescut cu 9,8%, respectiv cu 4,2%, iar celelalte categorii de bunuri au avut scaderi: industria bunurilor intermediare 12,7%, industria bunurilor de folosinta indelungata 6% si industria bunurilor de uz curent 1,1%.