Productia industriala a crescut la 5 luni: industria prelucratoare a contribuit cel mai mult

Productia industriala a crescut in primele cinci luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 6,1% ca serie bruta si cu 5,4% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).

Evolutia a fost sustinuta de industria prelucratoare (care a crescut cu 7,8% ca serie bruta) si cea extractiva (6,8%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 6,9%, potrivit Mediafax.

"Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: in industria bunurilor de folosinta indelungata (+12,9%), in industria bunurilor de capital (+10,8%), in industria bunurilor intermediare (+7,7%) si in industria bunurilor de uz curent (+3,3%). Industria energetica a scazut cu 6,7%", se arata intr-un comunicat al INS.

In mai productia industriala a scazut fata de luna anterioara cu 7,4% ca serie bruta si cu 10,7% ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Comparativ cu mai 2012 indicatorii sunt mai mici cu 2,1%, respectiv cu 1,2%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri