Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a semnat joi trei contracte, in valoare totala de peste 30 milioane lei, finantate in cadrul Programului Operational Regional (POR), pentru proiecte derulate in judetele Maramures si Satu Mare.

Unul dintre proiecte vizeaza restaurarea bisericii de lemn din Buzesti, Maramures, si construirea unui punct de informare in vederea introducerii bisericii in circuitul turistic, cultural si religios. Valoarea totala a investitiei este de 3,9 milioane lei, din care finantarea nerambursabila din fonduri europene este de 2,3 milioane lei, se arata intr-un comunicat al institutiei, noteaza Mediafax.

Al doilea proiect urmareste amenajarea parcului central din Baia Mare si are o valoare totala de 15,9 milioane lei, din care 12,3 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila din fonduri UE.

Proiectul de reabilitare a Teatrului de Nord din Satu Mare are o valoare totala de 14,1 milioane lei, din care 10,9 milioane lei sunt bani europeni.

In judetul Maramures au fost contractate 60 de proiecte cu finantare europeana, in valoare totala de 395,6 de milioane lei, si urmeaza sa fie contractate alte 12 proiecte, in valoare totala de 11,1 milioane de lei. De asemenea, in judetul Satu Mare au fost contractate 49 de proiecte, in valoare totala de 295,9 de milioane lei, si vor fi contractate 23 de proiecte, insumand 60,32 milioane lei.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este Autoritate de Management a POR, programul cu cea mai mare rata de contractare a fondurilor UE. Pana la 6 aprilie pentru acest program MDRT a semnat 2.758 de contracte de finantare, in valoare totala de 4,92 miliarde euro. Aproximativ 21% din aceste proiecte, cu o valoare totala eligibila de 290 de milioane de euro, au fost deja finalizate, precizeaza institutia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Orasele care pun la cale transportul electric in 2019