[UPDATE] Omul de afaceri Ilie Carabulea si-a dat demisia din functia de presedinte si membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica, dupa ce acesta a fost condamnat la 18 luni de inchisoare cu executare pentru dare de mita. Detalii, aici.

Decizia a fost luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie si este definitiva.

In dosar este implicat si implicat si fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Florin Apostu, care a primit cinci ani de inchisoare cu executare.

Citeste si:

Alaturi de acestia au mai fost condamnati Tiberiu Popescu, la doi si sase luni de inchisoare, Sebastian Carstea si Mihaela Carstea, la un an si doua luni de inchisoare.

Carabulea este unul dintre cei mai bogati oameni din Sibiu, acesta controland Banca Comerciala Carpatica si firma de transport Atlassib.

Potrivit rechizitoriului citat de Mediafax, in cursul lunii septembrie 2010, Florin Apostu ar fi primit de la Ilie Carabulea contravaloarea unei revizii auto in suma de 4.000 lei pentru a-l sprijini in promovarea unui recurs in interesul legii, lasandu-l sa creada ca are influenta asupra procurorului general al Romaniei. Revizia a fost facturata intre SC Star Motors SRL Sibiu si SC Atlassib SRL Sibiu, ambele fiind firmele inculpatului Carabulea Ilie.

Sursa imagine: Agerpres