Cabinetul Ponta propune, in programul de guvernare, control financiar fiscal de fond o data la trei ani pentru IMM-uri si aplicarea principiului "o singura data" in vederea eliminarii solicitarilor adresate IMM-urilor de catre o institutie publica de a depune documente emise de catre alte institutii.
In documentul depus joi seara la Parlament, sunt mentionate o serie de masuri avute in vedere pentru "sporirea competitivitatii" economice si "refacerea increderii" in mediul de afaceri romanesc, intre acestea numarandu-se si accesul crescut la achizitii publice pentru IMM-uri, "stimulat direct prin cadrul de reglementare, favorizand si sistemul de calificare al acestora si simplificarea criteriilor de eligibilitate", precizeaza Mediafax.

In programul de guvernare sunt inscrise, de asemenea, efectuarea unui "control financiar fiscal de fond o singura data la trei ani pentru IMM-uri si aplicarea principiului «o singura data» in vederea eliminarii solicitarilor adresate IMM-urilor de catre o institutie publica de a depune documente emise de catre alte institutii".

Relansarea industriei imobiliare si conexe "inclusiv prin introducerea de noi instrumente ca de exemplu obligatiunile garantate cu portofolii de active" reprezinta un alt obiectiv din programul de guvernare.

De asemenea, Guvernul Ponta are in vedere elaborarea si implementarea "Testului IMM" - Impactul asupra IMM-urilor, precum si lansarea unui Program de micro-industrializare.

La acelasi capitol sunt prevazute promovarea de masuri pentru reducerea costului creditului dintr-o perspectiva sistemica, cresterea intermedierii financiare prin dezvoltarea unei platforme de scontare, infiintarea institutiei mediatorului de credite, introducerea unui registru de creante, precum si infiintarea de fonduri de risc cu concentrare pe economia Romaniei.


Sursa Foto Freedigitalphotos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri