Guvernul va respecta toate prevederile privind privatizarea care vor fi convenite la aceste negocieri, a afirmat ministrul desemnat pentru Finante, Florin Georgescu, intrebat daca Cabinetul Ponta va stopa procesul de privatizare, potrivit Mediafax.

"Se respecta toate prevederile negociate, in conditiile in care se actualizeaza, pentru ca unele s-au realizat, altele nu, este nevoie de alte termene", a spus Georgescu, intrebat daca este adevarat ca Executivul condus de Victor Ponta intentioneaza sa stopeze procesul de privatizare convenit anterior cu Fondul Monetar International (FMI).

Potrivit programului de guvernare, Guvernul USL isi propune "continuarea procesului de privatizare, mai ales acolo unde si atunci cand privatizarea aduce responsabilitate si chibzuinta in gestionarea activelor economice si a resurselor, dar dupa finalizarea auditului asupra activitatii Guvernului precedent si clarificarea situatiei reale, tehnice si economice a societatilor supuse acestui proces".

Totodata, guvernul isi propune reanalizarea actualei strategii de privatizare a CFR Marfa "dupa aplicarea testului investitorului privat si a testului vanzatorului privat in economia de piata".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un sfert dintre romani: Finantele, surse de tensiune in cuplu