Guvernul a avizat strategia de vanzare catre un investitor strategic, pana la 30 septembrie, a cel putin 20% din actiunile Postei Romane, printr-o majorare de capital, operatiune asumata in relatia cu Fondul Monetar International (FMI), conform Mediafax.
"Strategia de privatizare a fost aprobata de Guvern. Decizia este ireversibila, se privatizeaza", a spus ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

Guvernul s-a angajat fata de FMI ca majorarea de capital sa fie efectuata pana la finele lunii septembrie, dupa angajarea unui consultant in luna iunie si publicarea prospectului in luna august.

Consultantul nu a fost insa selectat pana in prezent, iar ministerul vrea sa infiinteze o comisie pentru selectia acestuia.

Pentru punerea in practica a strategiei de privatizare se va constitui o comisie de coordonare a procesului de privatizare si o comisie de pregatire si monitorizare a procesului de privatizare, formare din membri titulari si supleanti, si secretariate tehnice aferente acestora.

Componenta comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare va include un secretar de stat din cadrul Ministerului Comunicatiilor, care va avea si functia de presedinte, un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, un consilier de stat sau un secretar de strat din aparatul propriu de lucru al primului-ministru si un reprezentant al Fondului Proprietatea.

Membrii celor doua comisii si ai secretariatelor tehnice vor fi remunerati cu cel mult 2.500 lei brut/luna, cheltuielile urmand sa fie suportate din bugetul CNPR.

De asemenea, Posta Romana va suporta toate cheltuielile legate de plata serviciilor prestate de consultanti si firmele de avocatura care vor fi angajate de MCSI, precum si cele legate de publicitatea procesului de privatizare.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt MCSI, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri